Skip to main content

Biblioteket i Argus

Nytt bibliotek med fantastisk studiemiljö


Falkenbergs stadsbibliotek i Argus är ditt gymnasiebibliotek mellan klockan 8.00 och 16.00. Här kan du låna dina läroböcker och skönlitteratur som du använder i skolan, men du kan också låna böcker att läsa på din fritid. Här lånar du också din miniräknare. I biblioteket arbetar en skolbibliotekarie som kan hjälpa dig att hitta material till olika skolarbeten. 

Du är välkommen att använda biblioteket för studier, och det går även bra att boka ett grupprum om du vill sitta i lugn och ro ett par timmar för att fokusera eller behöver plats för ett grupparbete.

Notera att du kan endast boka grupprum mellan klockan under bibliotekets ordinarie öppettider och i mån av tediga tider. 

Hjälp av skolans bibliotekarie

I biblioteket jobbar vår skolbibliotekarie Eva Remgård. Eva kan hjälpa dig att hitta källor till dina arbeten och tipsa om läsvärda böcker.

Om du vill boka ett möte gör du det via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ofta är hon ute bland hyllorna i någon del av biblioteket, men har även en arbetsplats i informationsdisken på våning 2.

Låna läroböcker och biblioteksböcker


Du behöver inget fysiskt lånekort för att låna böcker utan lånar med ditt personnummer och en pin-kod som du får vid skolstart. Med pin-koden kan du också boka böcker på bibliotekets webbplats, ha koll på dina boklån och ändra din pin-kod. Du kan långa om stadsbibliotekets böcker, men dock ej låna om skolans böcker.

Notera att böcker du långar från Stadsbiblioteket har en lånetid på 4 veckor.

Böckerna återlämnas i återlämningsmaskinen på entré-planet. Skulle du glömma att lämna tillbaka boken, tappa bort den eller råka förstöra den kommer du att få en faktura. Var därför rädd om ditt material! Glöm inte att skriva namn på dina läroböcker!


Sökning av material för skolarbeten


Vår skolbibliotekerie Eva är ofta ute i klassrummen i samband med introduktionen av skriftliga arbeten och informerar om källkritik och hur man effektivast söker pålitlig information. Då får du också information om resurserna nedan och tillgång till inloggningsuppgifter som du kan spara för användning i framtiden också.

Google Scholar

Du kan börja din sökning i Google Scholar som alla har tillgång till utan inloggning. Skolan har sedan tillgång till fler specialiserade artikeldatabaser:

Libris

Libris är en stor nationell bibliotekskatalog på Internet. Där kan du hitta mycket material direkt på nätet, men också böcker som kan lånas via fjärrlån efter kontakt med Eva, vär skolbibliotekarie. Ingen inloggning krävs.

A-sök och Mediearkivet

Artiklar från dagstidningar och tidskrftsartiklar hittar du i A-sök och Mediearkivet. Inkiggning krävs, kontakta Eva för hjälp. 

Författarlexikonet Alex

Här hittar du information om både svenska och utländska författare och deras verk. Inloggning krävs, kontakta Eva.

Öppettider biblioteket


Måndag-fredag kl. 08.00-16.00
Om du vill komma in i biblioteket innan kl. 10.00 måste du avtala tid med skolbibliotekarien.